Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Το ψέμα της Ανάπτυξης...

Ανακοίνωσε, προχθές, η Ελληνική Κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία και σύμπνοια με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι η χώρα μπήκε σε τροχιά Ανάπτυξης και μάλιστα , παρουσίασε ανάπτυξη +0,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010! Τη "λογική" αυτή υποστήριξε δημόσια και ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρέν , σε μια προσπάθεια να ενισχύσει και να βοηθήσει τα επιχειρήματα της Ελληνικής πλευράς.

Γνωρίζουν , όμως, αρκετά καλά και η Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι "μέτρο σύγκρισης" της Ανάπτυξης/Ύφεσης είναι πάντα η αντίστοιχη περσινή περίοδος και καμία άλλη. Χρησιμοποίησαν, με απλά λόγια, ένα στατιστικό τρικ (τα λεγόμενα "greekstatistics") για να παρουσιάσουν μιαν ανύπαρκτη ανάπτυξη. Με την αμέριστη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπή.. ! Έτσι, η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε πραγματική ύφεση -4,8% στο πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2010 ! Αυτό "κρατούν" οι παγκόσμιες αγορές, έτσι αντιλαμβάνονται οι οικονομολόγοι παγκοσμίως τις έννοιες "Ανάπτυξη-Ύφεση" και η "ανακοίνωση" αυτή της Ελληνικής Κυβέρνησης (το "μαγείρεμα" αυτό των αριθμών...) γελοιοποιεί τη χώρα ακόμα περισσότερο στο Εξωτερικό.

Δηλαδή, "αυτοί" οι οποίοι κόπτονται για τη μη ορθότητα δημοσιευμάτων (Αναδιάρθρωση, Έξοδος από την Ευρωζώνη κτλ) , όπως ο υπουργός των Οικονομικών, είναι οι ίδιοι, που ενώ παρουσιάζονται ως "τιμητές" της διαφάνειας και του συστήματος, ως υποστηρικτές των "δικαίων συμφερόντων" μας, αυτοί οι ίδιοι με τις "ανακοινώσεις" και τις πράξεις τους.. τις αμέλειές τους και τη "βλακεία" τους, εκθέτουν τη χώρα ανεπανόρθωτα στο Εξωτερικό και κατ' επέκταση στο εσωτερικό.. !

Το "περίεργο" είναι πως ο Όλι Ρέν δέχθηκε να γίνει "ρεζίλι" συμπαρατασσόμενος με την Ελληνική Κυβέρνηση, μόνον και μόνον για λόγους "επικοινωνιακούς" και "εσωτερικής κατανάλωσης" , την ώρα που γνωρίζει ότι έτσι γελοιοποιείται στη Διεθνή Αγορά.. Την "Αγορά" που οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι "Θεοποιούν" !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου