Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

"ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ": Ποιος τομέας του Υπερλειτουργεί... .

Πως θα σας φαινόταν αν διαπιστώνατε ότι σε ένα νοσοκομείο, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας σου, ισχύει το τρίπτυχο: πηγαίνεις με σοβαρά προβλήματα - σε διώχνουν - λίγες ώρες μετά πεθαίνεις. Αυτή η κατάσταση που περιγράφουμε, προφανώς, έρχεται σε αντίθεση με το λειτούργημα του ιατρού και τον όρκο που έχουνε δώσει. Έρχεται σε αντίθεση με την προσπάθεια, μέχρις τελικής πτώσεως, του ανθρώπου - ιατρού προκειμένου να σώσει τον ασθενή του.

Όλα αυτά, τα καλά και ευφάνταστα του λειτουργήματος του ιατρού και της λειτουργίας των Νοσοκομείων, μπορεί να συμβαίνουν στη Γερμανία, τη Γαλλία, ακόμα και τη γειτονική μας Βουλγαρία ή την Τουρκία αλλά, σε καμία περίπτωση στην Ελλάδα. Στη Χώρα, στα περισσότερα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα - για πολλούς και διαφόρους λόγους - ισχύει το πρώτο τρίπτυχο - διαπίστωση.

Στο Νοσοκομείο Δράμας,...................

πόλη που έχει την "τιμή" να έχει στην Κυβέρνηση υφυπουργό υγείας (?), χθες μόλις επισκέφθηκε τα ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) ηλικιωμένος κύριος (77 ετών) με "δύσπνοια".. οι γιατροί, αφού τον εξέτασαν, διαπίστωσαν ότι δεν είχε τίποτα και του έδωσαν εξιτήριο ! Ο ηλικιωμένος κύριος λίγες ώρες μετά ξεψύχησε. Τώρα βέβαια, πως είναι δυνατόν να διώχνεις από το Νοσοκομείο έναν άνθρωπο και λίγες ώρες μετά να ξεψυχά σηκώνει πολλά ερωτήματα.

Η αλήθεια είναι ότι στο Νοσοκομείο Δράμας ο δείκτης θνησιμότητας των ασθενών που διώχνουν, που τους αρνούνται την ιατρική φροντίδα, πρέπει να είναι ιδιαιτέρως υψηλός και.. λέμε πρέπει διότι επισήμως δε μας δίνουν κανένα στοιχείο. Καλό θα ήταν πάντως, ο Υφυπουργός Υγείας από τη Δράμα να εξετάσει το θέμα, να δούνε τα βιβλία επισκέψεων των ΤΕΠ και πόσοι ζήσανε μετά την επίσκεψή τους εκεί - αφού τους διώξανε πρώτα, κακήν κακώς πολλές φορές - για να μας πούνε τι συμβαίνει.

Σε αντίθετη περίπτωση, τώρα με τις "Συγχωνεύσεις" Νοσοκομείων που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, μπορούμε να προτείνουμε και καινούργια ονομασία για το Νοσοκομείο της πόλης, αν συνεχίσει να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες υγείας.. να μετονομαστεί από:

"Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δράμας" απλά σε "Νεκροτομείο Δράμας" 

...μιας και είναι ο τομέας του Νοσοκομείου που παράγει το μεγαλύτερο όγκο του έργου τους.

Σύντομα θα σας πούμε πως γιατρός του Νοσοκομείου υπέγραψε Πιστοποιητικό Θανάτου Ασθενή, με παράνομο τρόπο και δίχως να τον δει, βεβαίωσε το Θάνατό του !  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου