Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Να “βάλει πλάτη”, πήγε ο Παντελής!

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν έχει καμιά αυταπάτη για το ποιόν των πολιτικών της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης αυτός πρέπει να είμαι εγώ. Μερικές φορές μάλιστα και σε μένα τον ίδιο, κάτω από την πίεση γνωστών και φίλων, περνούσε η ιδέα ότι ίσως να το παρακάνω. Φευγαλέα όμως γιατί αμέσως μετά έρχονταν, οι αγωνιστές, να διαλύσουν κάθε αμφιβολία και να επιβεβαιώσουν ότι ο “αμέριστος θαυμασμός μου” είναι “πέρα για πέρα” δικαιολογημένος.


Με την ανακοίνωση της “Νέας” κυβέρνησης πέσαν όλοι πάνω στον Παντελή. Μην δουν άνθρωπο να προκόβει. Αμέσως θυμήθηκαν τι έλεγε πριν λίγο καιρό, που με την γνωστή του ευθύτητα δήλωνε στα κανάλια (ευθαρσώς!) ότι αν παρθούν κι άλλα μέτρα αυτός θα τα καταψηφίσει. Ε και! Αν παρθούν απ' τους άλλους εννοούσε ο Παντελής. Τώρα που θα τα παίρνει αυτός τα νέα μέτρα, γνώμονας θα είναι πάντα το συμφέρον του λαού.

Κάποιοι...............

το πήγαν και μακρύτερα και θυμήθηκαν τον αποφασιστικό και με ξεκάθαρες θέσεις Παντελή (δελφίνο του Αντρέα) να δηλώνει στον Βασίλη Ραφαηλίδη ότι θεωρεί τον εαυτό του κομμουνιστή. Τι πάνε και θυμούνται οι δηλητηριώδεις αυτοί τύποι; Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι όλοι τους είναι αντικομουνιστές και γιαυτό τα βάζουν με τον Παντελή!

Κάποιοι άλλοι , κακεντρεχείς, τρέξαν αμέσως στο site, του Παντελή, και είπαν ότι είχε σβήσει αυτά που έλεγε για την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου (αφού το υπερψήφισε - δεν παίζει με την χώρα ο Παντελής). Ε και; Για την αδιέξοδη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης μιλούσε, ο Παντελής!

Τώρα έχουμε μια καινούργια, κυβέρνηση, με τον Παντελή μέσα, βεβαίως βεβαίως! Μια κυβέρνηση που αναβαπτισμένη και συσπειρωμένη μετά την νικηφόρα μάχη ενάντια στο νέο 65, προχωρά εμπρός με συναρχηγό τον νέο Μητσοτάκη του 2011 – συγγνώμη τον Βενιζέλο ήθελα να πω. Θα μου πείτε πως απέτρεψαν το νέο 65 αφού ο νέος Μητσοτάκης – Βενιζέλος έγινε συναρχηγός. Αυτά είναι ασυναρτησίες. Κανείς δεν κατηγόρησε τον νέο Βενιζέλο. Τα μεγάλα συμφέροντα και τα συγκροτήματα τύπου οργάνωσαν το νέο 65 – αλλά τι να καταλάβουμε εμείς οι φτωχοί απ' αυτά.

Αυτά τα ξέρει ο Παντελής, και δεν παίζει με το μέλλον της χώρας. Γιαυτό παλεύει εδώ και 40 χρόνια. Δεν θα τα ξεπουλήσει όλα έτσι – για το τίποτα.

Μην ρωτάτε ποιο μέλλον. Το μέλλον είναι πάντα μέλλον. Δεν έρχεται ποτέ. Για το σήμερα της χώρας δεν ευθύνεται ο Παντελής και οι “συναγωνιστές” του. Αυτοί αγωνίστηκαν με πάθος (και τόφτιαξαν το μέλλον τους), αλλά ας πρόσεχε κι ο λαός να μην φτάσει εδώ που έφτασε. Τι περιμένεις; Αχάριστοι! Αυτή είναι η Ελλάδα.

Φτιάχνω μια τοματοσαλάτα και ανοίγω την τηλεόραση να χαζέψω κομμάτι. Νάτος, ο Παντελής, φρέσκος φρέσκος, με ένα τεράστιο χαμόγελο, υπουργός αναπληρωτής, όχι παίξε γέλασε. Αστειεύεται με τους ρεπόρτερ, τα φιλαράκια του. Καλά τους λέει. Τι με ρωτάτε τώρα, ελάτε σε κανά δυο μήνες, που θα έχω ολοκληρώσει το έργο μου. (Ίσως να μην είπε ακριβώς σε κανά δυο μήνες – αλλά εσείς πόσους του δίνετε;) .

Ρε συ, ρωτάει ο Τάκης, καλά... τέτοια κατρακύλα; Για ποιο λόγο; Αυτή τη στιγμή; Τι θα κερδίσει; Ξεφτιλίζεται για μια θέση λίγων μηνών; Δεν μπορώ να το κατανοήσω ούτε με την πιο πεζή και φιλοτομαριστική λογική.

Είστε εκτός πραγματικότητος παιδιά, λέει ο Ψηλός απ' την γωνία. Δεν καταλάβατε καλά!

Να “βάλει Πλάτη”, για την πατρίδα, πήγε ο Παντελής!!!

Γιώργος Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου