Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΚΡΥΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΟΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (CDS) ;

Το γνώριζαν ο Εσωτερικός κι ο Εξωτερικός Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Βενιζέλος – Παπανδρέου, την ώρα των δηλώσεών τους για «επιλεκτική Χρεοκοπία»;

Οι οίκοι αξιολόγησης παγκοσμίως, παρά τα σκληρά μέτρα και τη δεδηλωμένη πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να λάβει ακόμα σκληρότερα μέτρα στη Χώρα, υποβάθμισαν την Ελλάδα στο επίπεδο των σκουπιδιών, της Χρεοκοπίας, στο “ccc”. Η ΕΕ στην προσπάθειά της να βγει από την κρίση Χρέους της Ελλάδας, που προκαλεί «κρίση χρέους στην Ευρωζώνη», ήλθε προ ημερών σε μυστικές επαφές με τους οίκους αξιολόγησης συζητώντας μαζί τους, συζητώντας δηλαδή με τον «εκβιαστή», τον «παγκόσμιο οικονομικό τρομοκράτη», τους τρόπους «αναβάθμισης» της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Οι οίκοι στις συζητήσεις τους αυτές με την ΕΕ ξεκαθάρισαν ότι..................

«επιθυμούν» διακαώς τη δημιουργία ενός «πιστωτικού γεγονότος» (“credit event”) για την Ελλάδα προκειμένου να «σπάσουν» και να πληρωθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου – cds των αφεντικών τους (Σόρος προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού, κτλ.). Η ΕΕ φαίνεται ότι δέχθηκε τελικά τον ωμό εκβιασμό και προς εκεί οδεύει η κατάσταση.
Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, κατά τη γνώμη μας, η δήλωση τόσο του Πρωθυπουργού Παπανδρέου στη Γερμανική έκδοση του Financial Times για «αδυναμία πληρωμών» μιας – δύο εβδομάδων ή για «επιλεκτική χρεοκοπία». Στο ίδιο μήκος κύματος δεν είναι καθόλου τυχαίες και οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για μια «επιλεκτική χρεοκοπία» που ουσιαστικά δε στοιχίζει τίποτα – έτσι θέλει να μας το παρουσιάσει, έτσι βολεύει – στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Είναι βέβαιο, όμως, πως τόσο ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος γνωρίζουν, από πρώτο χέρι, τη «μυστική» αυτή συμφωνία ΕΕ – Οίκων Αξιολόγησης, αν ευσταθούν οι πληροφορίες μας.

Ωστόσο, εμπλοκή φαίνεται να προκύπτει με την παρέμβαση δύο Ελλήνων Εισαγγελέων για το περίφημο ασφάλιστρο κινδύνου – cds του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο πωλήθηκε σε αμερικανική εταιρεία επενδύσεων. Οι Εισαγγελείς καλούνται να ερευνήσουν τη συμμετοχή σε αυτή την εταιρεία στενού οικογενειακού προσώπου του Πρωθυπουργού. Βέβαια, η ιστορική αλήθεια μας έχει αποδείξει, επανειλημμένως, πως όταν παρεμβαίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη σε σκάνδαλα πολιτικών και συγγενών τους η υπόθεση πάει για αρχείο ή κοινώς «θάψιμο».  Από την άλλη, όμως, φαίνεται ότι η υπόθεση θα απασχολήσει και την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) καθώς, είναι η μόνη αρμόδια να διεξάγει έρευνα αντικειμενική σε βάρος της εν’ λόγω εταιρείας λόγω έδρας και αρμοδιότητας. Και.. δε νομίζουμε ότι οι Αμερικανοί θα «χαριστούν» σε κανέναν, όχι γιατί είναι αμερόληπτοι αλλά, διότι έτσι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους !

Η υπόθεση αρχίζει, κατά το κοινώς λεγόμενο, να «χοντραίνει» και η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο των Ελληνικών Αρχών, που σκοπό άλλον δεν έχουν παρά την «κάλυψη» και «συγκάλυψη» των σκανδάλων… Έτσι, βάσει των όσων σιγά – σιγά αποκαλύπτονται, μπορούν να δικαιολογηθούν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του υπουργού του καθώς και, για όσους δεν έχουν «ασθενή» μνήμη, ακόμα και η πρόθεση του Πρωθυπουργού Παπανδρέου πριν από λίγες εβδομάδες να παραιτηθεί και να φύγει (διαφύγει;) στο εξωτερικό.

Πρέπει τέλος να αναφέρουμε ότι, η «επιλεκτική χρεοκοπία» και το «πιστωτικό γεγονός» που επιθυμούν οι Οίκοι Αξιολόγησης, η ΕΕ, οι κερδοσκόποι, ο Πρωθυπουργός κι ο υπουργός των οικονομικών του, δεν μειώνουν ούτε κατά ένα ευρώ το δημόσιο χρέος δίχως «Αναδιάρθρωση» ή άρνηση πληρωμής του Επαχθούς Χρέους.. γι’ αυτά κουβέντα δεν κάνουν όλοι αυτοί !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου