Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο Ομπάμα ζήτησε την παραίτηση Παπανδρέου ! Πλήρης επιβεβαίωση του "Antartisgr"

-Τζώρζτ, ώρα να φεύγεις... !
Την παραίτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού ζήτησε χθες σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε από το Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος Ομπάμα με τον ίδιο.  Οι Αμερικανοί δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να υποστούν ένα νέο παγκόσμιο κραχ και μια νέα σπείρα ύφεσης εξαιτίας της ανικανότητας του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του. Μάλιστα, οι "σύμμαχοι" από την άλλη μεριά του Ατλαντικού προτιμούν ακόμα και πρόωρες εκλογές, με μια ενδεχόμενη πολυκομματική συγκυβέρνηση σε αντίθεση από τη σημερινή κατάσταση.

Η ιστοσελίδα μας ήδη σε χθεσινό της δημοσίευμα (αργά το βράδυ): http://antartisgr.blogspot.com/view/mosaic#!/2011/10/blog-post_6454.html , αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους που οι Αμερικανοί δε θέλουν πια τον Έλληνα πρωθυπουργό και γιατί ετοιμάζεται ο "αποκεφαλισμός" του. Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα συζητηθούν την Πέμπτη στη συνάντηση κορυφής που θα έχουν, στα πλαίσια του G-20, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα, η Καγκελάριος Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί. Εκεί ο Πρόεδρος Ομπάμα φαίνεται ότι θα επιμένει στην απομάκρυνση της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης και στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Βέβαια, το δίδυμο "Μερκοζί" προβάλει, για τους τύπους τουλάχιστον, αντιστάσεις ακόμα αλλά, η αποφασιστικότητα του Ομπάμα φαίνεται ότι τελικά θα κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις τους. Οι εκλογές φαίνεται ότι δρομολογούνται πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, δίχως η Ελληνική Κυβέρνηση να μπορεί να τις προγραμματίσει ή να αντιδράσει. Το ερώτημα που απομένει είναι το εξής: 

"Θα αντιληφθεί ο Πρωθυπουργός ότι ο πολιτικός του χρόνος έχει τελειώσει, αποδεχόμενος τα γεγονότα, ή θα συνεχίσει να κάνει τον "Σημίτη" (δηλαδή "Κινέζο") και θα οδηγηθεί σε θεαματική πτώση και φευγιό;".

Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί ο κ. Παπανδρέου να προκηρύξει ο ίδιος τάχιστα εκλογές 20 ημερών, αφού πρώτα εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο του, για να "πέσει" ηρωϊκά μαχόμενος.. . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου