Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

«Τι πλήρωσαν» όσοι έμειναν εκτός υπουργικό σχήματος

Εξαιτίας μοιραίων λαθών ,έχασαν την υπουργική τους καρέκλα οι έξι αποχωρήσαντες από το υπουργικό σχήμα αφού και ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν κατάφερε να τους υποστηρίξει.

Η θερμή στήριξη της πρότασης Παπανδρέου για δημοψήφισμα ήταν αυτό που κόστισε από τον κ. Λαμπρινίδη την απομάκρυνσή του από το υπουργείο εξωτερικών που....
έτσι κι αλλιώς εκτός από τις καλές δημόσιες σχέσεις που φαίνεται να έκανε για τον εαυτό του δεν πρόσφερε και τίποτα σημαντικό για την καλή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Όμως και ο κ. Καστανίδης καταστράφηκε από την υποστήριξή του στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αφού υποστήριζε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι το δημοψήφισμα ήταν η μόνη δημοκρατική λύση . Έτσι είδε και αυτός μαζί με τον κ.Παπανδρέου την πόρτα της εξόδου .

Ο κ.Μπεγλίτης πλήρωσε ακριβά την ξαφνική και αδικαιολόγητη αλλαγή της εξουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και το δίχως άλλο βρέθηκε και αυτός υπουργικού σχήματος . Άπ έξω όμως βρέθηκε και ο Ηλίας Μόσιαλος που ήταν και ο αγαπημένος του Γιώργου Παπανδρέου μετά την πολιτική του διαφοροποίηση και τις αναταράξεις που δημιουργήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τον κ Αηδόνη του υπ Υγείας και τον κ.Τόλκα υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό έμειναν και αυτοί εκτός υπουργικού κυβερνητικού σχήματος πληρώνοντας προφανώς την κεκτημένη ταχύτητα των αποχωρήσεων αλλά και την αναγκαιότητα της θέσης όσον αφορά τουλάχιστον τον κ. Τόλκα .

Εντύπωση βέβαια προκάλεσε η παραμονή της υπ παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου αφού στο υπουργείο της δημιουργήθηκαν τρομερά προβλήματα όσον αφορά στη στρατηγική και στα κενά που υπάρχουν στα σχολεία . Η πορεία της θα σφραγισθεί με την πλήρη αποτυχία της στην αναβάθμιση της παιδείας.

Επίσης εντύπωση προκάλεσε η παραμονή του κυρίου Πεταλωτή στο υπουργείο δικαιοσύνης αλλά και η παρουσία Ξινίδη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις που αναβαθμίστηκαν σε σκάνδαλα χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και μπήκε η χώρα σε περιπέτειες για τις οποίες ακόμη δεν έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη .

Τώρα όσον αφορά όλο το υπουργικό σχήμα αν κάποιος το δει αναλυτικά και κάνει έρευνα στην προσφορά του καθενός σε αυτόν τον τόπο αλλά και στην δυναμική που έχει τότε μάλλον θα καταλάβει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί θέλει μαγκιά και δυναμική να αντισταθείς στις αποφάσεις μιας κυβέρνησης που συμμετέχεις για να αντιμετωπίσεις την κρίση, αν διαφωνείς . Αλλιώς θα δεις σύντομα την πόρτα της εξόδου και.....είναι γλυκιά η καρέκλα .


http://briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου