Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: «Δεν δέχομαι ούτε βέτο, ούτε αναβολή των εκλογών»

Αποφασισμένος να μην δεχθεί πολύμηνη αναβολή των εκλογών εμφανίζεται Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με συνέντευξη του στην Real News και στέλνει αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος του.
“Κάνουν λάθος, όσοι φαντάζονται τις εκλογές, μήνες μετά τις 19 Φεβρουαρίου,» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς, καθιστώντας σαφές ότι είναι αποφασισμένος να μην δεχθεί μεγάλες αποκλείσεις από την....
ημερομηνία των εκλογών που έχει συμφωνηθεί με το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ είναι διατεθειμένη, αν κριθεί απαραίτητο να δεχθεί μια αναβολή των εκλογών για ορισμένες εβδομάδες, όχι όμως να αναβληθούν οι εκλογές για μήνες μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Ο κ. Σαμαράς εκθέτει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αποκαλύπτει ότι δεν είχε υπάρξει καμία πρόταση να αναλάβει ως Πρωθυπουργός ο Λ. Παπαδήμος, μέχρι και την τελευταία στιγμή των διαπραγματεύσεων. «Πρόταση στον Λουκά Παπαδήμο δεν είχε γίνει μέχρι την παραμονή της επιλογής του,» σημειώνει ο κ. Σαμαράς.

Αποκαλύπτοντας την στρατηγική που θα ακολουθήσει απέναντι στην κυβέρνηση συνεργασίας διαμηνύει ότι δεν θα εμποδίσει όσα θεωρούνται απαραίτητο να προχωρήσουν από την μεταβατική κυβέρνηση αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα απεμπολήσει την λογική της επαναδιαπραγμάτευσης όταν το κόμμα του αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως: «Δεν θα μπλοκάρουμε όσα πρέπει να γίνουν, θα διατηρήσουμε όμως το δικαίωμα μας για αλλαγές.»

Σκληρός εμφανίζεται απέναντι σε ομάδες βουλευτών του κόμματος του που κινούνται στις παρυφές της κεντρικής στρατηγικής και θέτουν θέματα που παρεκκλίνουν από τις βασικές θέσεις του κόμματος, ιδίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την συμμετοχή της Νδ στην νέα κυβέρνηση. Το μήνυμα - Σαμαρά είναι ηχηρό καθώς τονίζει: «Δεν υπάρχουν πυρήνες στην ΝΔ και δεν δέχομαι οποιοδήποτε βέτο.»


http://briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου