Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ο Καρχιμάκης “καθαρίζει” το ΠΑΣΟΚ για τον Γιώργο

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία πολιτικά αλλά και προσωπικά για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει καλά ότι θα πρέπει να επιλέξει δυναμικές κινήσεις, προκειμένου να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να υποδέχεται στην Ιπποκράτους και τον διάδοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό και φαίνεται ότι το παπανδρεϊκό στρατόπεδο κινείται ήδη δραστήρια στην κατεύθυνση του να.....
μην τεθεί καν ως θέμα η προοπτική αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις επόμενες εκλογές, που θα σήμαινε ότι το Κίνημα θα οδηγείτο στις κάλπες, όχι με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά με κάποιον άλλο επικεφαλής.

Σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας και… κυβέρνησης, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι τα τρία σημαντικότερα στελέχη που έχουν αναλάβει να σηκώσουν το βάρος της επανασυγκρότησης του παπανδρεϊκού στρατοπέδου.

Από κοντά, σε επίπεδο κόμματος και μηχανισμών, βρίσκονται ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Νίκος Αθανασάκης και ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ενώ αναζητείται δίαυλος επικοινωνίας και με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν σε αντάρτικο κατά του Γιώργου Παπανδρέου, λόγω των μέτρων τα οποία πήρε τους προηγούμενους μήνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικό του κλίματος που διαμορφώνεται μεταξύ των υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου, είναι το περιεχόμενο του άρθρου του Μιχάλη Καρχιμάκη στο «Έθνος της Κυριακής». Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αναπτύσσει την επιχειρηματολογία ότι δεν θα πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στο Κίνημα, αλλά να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου εκείνος που θα πρωταγωνιστήσει απέναντι στον Σαμαρά, στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο πυρήνας της επιχειρηματολογίας του Μιχάλη Καρχιμάκη μάλιστα συνοψίζεται στο εξής: Η κυβέρνηση Παπανδρέου, από το 2009 μέχρι και σήμερα, παρήγαγε σημαντικό έργο, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί ως προς την αναγκαιότητά του, και να τεθεί ενώπιον της κρίσης του ελληνικού λαού στις εκλογές που έρχονται.

http://www.statesmen.gr/4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου