Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Κρατική Τοκογλυφία ! ! !

Ανησυχίες πολίτη


Ο προηγούμενος νόμος του "μεγαλοεφευρέτη" Παπακωνσταντίνου για τη ρύθμιση οφειλών στη ΔΟΥ πρόσθεσε την καινοτομία, για πρώτη φορά στα φορολογικά χρονικά, οι οριζόμενες δόσεις να είναι έντοκες με 12 % ετησίως ίσως γιατί, οι οφειλέτες στην παρούσα οικονομική κρίση έχουν άφθονο χρήμα. !!! Και μιλάμε για τους οφειλέτες που επιθυμούν να εξοφλήσουν αλλά αδυνατούν και αποτελούν την πλειονότητα.

Σαν να μην έφθανε η έντοκη "ανακάλυψη" των δόσεων, ο νόμος αυτός περιλαμβάνει συνολική επιβάρυνση 6% μηνιαίως, ήτοι 72% ετησίως, σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν και καθυστερούν έναν ή δύο μήνες. Είναι δυνατόν να μιλάμε για "ευνοϊκή" τάχα ρύθμιση ή έχουμε ολοκληρωτική εξόντωση των επαγγελματιών-οφειλετών στους οποίος ο νόμος δίνει τη χαριστική βολή. 

Το νέο πολυνομοσχέδιο που τώρα συζητείται θα έχει άραγε τα ίδια υπερβαρίδια ή θα τα εξαφανίσει; Έλεος. Ο Λαός δεν αντέχει, με όλα τα άλλα, έχει τώρα και την εξοντωτική τοκογλυφία του αναίσθητου κράτους στο σβέρκο του, κληρονομιά του κ. Παπακωνσταντίνου.

Με την ευκαιρία να αναφερθούμε και στο συντελεστή επιβάρυνσης που προβλέπει ο νόμος νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, πάλι υπέρτατη ανακάλυψη του υπερευαίσθητου κοινωνικά κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τον οποίο νόμο αν το νομιμοποιούμενο ακίνητο κατασκευάστηκε μέχρι 29-1-1983 επιβαρύνεται με 15% ενώ, αν κατασκευάστηκε από την επομένη (30-1-1983) επιβαρύνεται με 80% !!! Δηλαδή, για μια μέρα καθυστέρηση οι "Άθλιοι Πολίτες" που έχουν την ατυχία να εντάσσονται σε αυτό το χρονικό διάστημα πληρώνουν αυξημένα πρόστιμα κατά 80/15 ή 5,33 φορές επιπλέον ή 533% ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ καθυστέρησης. Στοιχειωδέστατη ευαισθησία επιβάλλει τη διόρθωση της αδικίας με κλιμακωτή αύξηση του συντελεστή από το 15% στο 80% στην εικοσαετία που αναφέρεται μέχρι το 2003 με λογικές αυξήσεις 8% - 10% ανά τριετία έως τέτραετία. 

Όλη αυτή η αδικία δεν πρέπει να διορθωθεί για όλους τους θιγόμενους πολίτες που εμπίπτουν στα προαναφερόμενα πλαίσια ;;; !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου