Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Πόσες υπογραφές συγκέντρωσε ο Χρήστος Παπουτσής


Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης τουΧρήστου Παπουτσή, χθες βράδυ στο γραφείο του στη Λυκαβηττού, με στελέχη τα οποία τον στήριξαν, κάποια στιγμή, τέθηκε το κρίσιμο ερώτημα: «Τελικά, πόσες ήταν οι υπογραφές στήριξης που μαζεύτηκαν;» Ο Παπουτσής, δεν δίστασε να απαντήσει: Περισσότερες από 70- είπε αποφεύγοντας το ακριβές νούμερο. 

Και αμέσως μετά διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι 100 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου δεν στήριξαν ούτε τον ίδιο, ούτε τονΒενιζέλο. Κάποιοι του πρότειναν να δημοσιοποιήσει τα ονόματα, για να μην δημιουργείται λανθασμένη εικόνα. 

Αρνήθηκε κατηγορηματικά, εμμένοντας στη δέσμευση που έδωσε στον καθένα ξεχωριστά από όσους τον στήριξαν ότι τα ονόματα θα τα γνωρίζει αποκλειστικά ο ίδιος. Οι στενοί του συνεργάτες ωστόσο, γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό. Ο Παπουτσής συγκέντρωσε 77 υπογραφές το Σάββατο και μια την Κυριακή. Το σύνολο 78. 

«Αν η Αριστερή Πρωτοβουλία του Παναγιωτακόπουλου δεν παρίστανε τον… κυανόκρανο και αν οι άνθρωποι του Γιώργου έπαιρναν θέση, θα είχαμε τις 94 υπογραφές», διαβεβαίωνε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του. Εδώ, χρειάζεται να γίνει και μια διευκρίνιση: Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο Εθνικό Συμβούλιο, οι μισοί εκ των υποστηρικτών του Χρ. Παπουτσή βρισκόταν εκτός αίθουσας διαμαρτυρόμενοι και οι μισοί από τους παρόντες πίεζαν τους δώδεκα που ψήφισαν και μειοψήφησαν να μην νομιμοποιήσουν τη διαδικασία. 

Είναι άλλο πράγμα οι υπογραφές και άλλο η ψηφοφορία στην αίθουσα- ας μην μπερδευόμαστε.
newspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου