Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Εάν ο κύριος Παπαδήμος θέλει να γίνει ξανά πρωθυπουργός, ας κατέβει στις εκλογές...

Στις 29 Απριλίου- όπως όλα δείχνουν, θα πάμε στιςκάλπες για να αναδείξουμε τη νέα κυβέρνηση. Αυτή που θα επιθυμεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων. Όλοι γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση αυτοδυναμίας, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια κόμματα να συνεργαστούν. 

Ότι ενδεχομένως να συνεργαστεί ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο- αυτό φαίνεται μέχρι στιγμής το πιθανότερο. Ωστόσο, όλοι θα στηθούμε στην ουρά και θα πάμε στις κάλπες για να ψηφίσουμε το κόμμα και τον αρχηγό της αρεσκείας μας. 
Τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη, τον Τσίπρα, την Αλέκα Παπαρήγα και πάει λέγοντας. 

Ως εκ τούτου, ακούγεται περίεργα στα δικά μου αυτιά η είδηση ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, σε συνέντευξή του στους «Financial Times», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει σε Πρωθυπουργικά καθήκοντα. 

Εξ όσων γνωρίζω, ο κ. Παπαδήμος επιστρατεύτηκε σε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία η συγκυβέρνηση κρίθηκε επιβεβλημένη και η ΝΔ χρέωνε στον Γιώργο Παπανδρέου την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία είχαμε βρεθεί. 
Οπότε, έπρεπε να αναζητηθεί άλλος Πρωθυπουργός και βρέθηκε ο Λ. Παπαδήμος. 

Επί των ημερών της διακυβέρνησής του, οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος έδειξαν ότι μπορούν να βρουν κοινό τόπο συνεργασίας, παρά τα προβλήματα και τις διαφωνίες που υπήρξαν και ενίοτε υπαγορεύτηκαν από το γεγονός ότι σε λίγους μήνες θα γινόταν εκλογές. Σαμαράς και Βενιζέλος θα ζητήσουν την ψήφο των ψηφοφόρων. Ο Παπαδήμος όχι. 
Θεωρώ ότι δεν είναι ιδιοτροπία να θέλω να κυβερνηθεί η χώρα από κάποιο ο οποίος έχει εκτεθεί στο εκλογικό σώμα και έχει ψηφιστεί. Και όχι από ένα ο οποίος βρίσκεται πίσω από τις πολιτικές κουίντες. 

Εκτός και αν ο κ. Παπαδήμος ιδρύσει κόμμα και εισέλθει στη Βουλή. 

Τότε όλα παίζονται…

ΑΣΚ
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου