Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

"Μια αδύναμη τραβεστί κυβέρνηση"


Από τον Βασίλη Μπόνιο
Όπως γράφουμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αποδείχθηκε ολίγιστος να σηκώσει στους ώμους του το φορτίο της μεταρρύθμισης και της αλλαγής της χώρας. Κι αυτό γιατί έχει τη νοοτροπία υπαλλήλου. Η διαπίστωση αυτή είναι κοινή αλλά αποδεικνύεται επώδυνη και για τους ισχυρούς παράγοντες, εντός και εκτός της χώρας που του ανέθεσαν τη δουλειά.
Το ενδεχόμενο μέσα στους  επόμενους μήνες να προκληθεί χάος, ακόμη και αιματοκύλισμα στη χώρα, αρχίζει να γίνεται όλο και πιο πιθανό ειδικά μετά την πρόσφατη ηχηρή αυτοκτονία του φαρμακοποιού στο Σύνταγμα.
Όπως όλα δείχνουν σε περίπτωση που τελικά γίνουν εκλογές, θα προκύψει μια αδύναμη τραβεστί κυβέρνηση που θα την αποτελούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και κάποιοι τυχοδιώκτες βουλευτές που θα έχουν εκλεγεί με τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη και τους Ανεξάρτητους του Καμμένου και στη συνέχεια θα εξαγορασθούν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και θα επιστρέψουν............


Εάν επιλεγεί να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές κάθε άλλο παρά σίγουρη θα είναι η αυτοδυναμία του ενός εκ των δύο. Το πιο πιθανό είναι να θελήσουν οι πολίτες να πάρουν ακόμη πιο βαθιά και άγρια εκδίκηση και να ψηφίσουν δαγκωτό τα κόμματα της Αριστεράς. Εάν συμβεί αυτό θα κληθεί είτε ο Αλέξης Τσίπρας, είτε ο Πάνος Καμμένος  να αποδείξουν ότι διαθέτουν το ανάστημα ενός Κορέα στη πράξη κι όχι στη θεωρία.
Αυτό είναι το σκηνικό της επόμενης μέρας και με τον Παπαδήμο να αποδεικνύεται ολίγιστος, σε κάποια διεθνή think tanks εξετάζονται λύσεις επιβίωσης της χώρας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σημερινό κομματικό-πολιτικό σύστημα θα αποτεφρωθεί πολύ σύντομα.
Μπροστά σ’ αυτή τη προοπτική κορυφαίοι παράγοντες της διεθνούς οικονομίας έχουν στραφεί σε μια πυρετώδη αναζήτηση ανθρώπων με πραγματικές περγαμηνές στον ανταγωνιστικό κόσμο των αγορών και των επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα των πολυεθνικών που έχουν αναπτυχθεί με βάση την Ελλάδα. Ένα από αυτά τα πρόσωπα βρίσκεται σήμερα επικεφαλής της κορυφαίας  «ελληνικής» πολυεθνικής , του «Τιτάν» και δεν είναι άλλος από τον κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, έναν από τους κορυφαίους μάνατζερ  του κόσμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» ο κ. Παπαλεξόπουλος αποτελεί τη χρυσή εφεδρεία-για την ακρίβεια «τσιμεντένια»-της επόμενης μέρας.
Είναι ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να λειτουργήσει εξίσου αποτελεσματικά με τον Μάριο Μόντι στο τιμόνι της χώρας.
Αυτό δε σημαίνει ότι ο ίδιος θα ήθελε να εμπλακεί-πιθανόν να μην έχει καν ενημερωθεί σχετικά- στην υπόθεση γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο της χώρας.
Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962.
Σπούδασε Ηλεκτρολόγος‐Μηχανικός (Dipl. EL‐Ing.ETH, 1985) στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α., 1987) στο Πανεπιστήμιο HARVARD των ΗΠΑ. Εργάσθηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στη McKinsey & Company Inc στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.
Από το 1991 εργάζεται στην ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ σε διάφορες οικονομικές θέσεις και το 1996 ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος.
Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ελληνικού Ιδρύματος Harvard, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, του ALBA (Athens Laboratory of Business Administration), της εταιρείας Lamda Development ΑΕ και του Σωματείου του ΕλληνοαμερικανικούΕκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου