Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ο Βενιζέλος "βάζει φωτιά" στη Θράκη.Επιβεβαίωση της συνάντησής του με Μάταντζι


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βάζει…φωτιά στην Θράκη.Γράψαμε χθες ότι υπήρχαν πληροφορίες για συνάντηση Βενιζέλου-Μάταντζι. Από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ,έκαναν τους ανήξερους. Ήρθε όμως ο ίδιος ο κ.Μάταντζι να μας επιβεβαιώσει με δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Ξάνθης ,όπου επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τον κ.Βενιζέλο τη Τετάρτη,χαρακτήρισε το κλίμα της συνάντηση εγκάρδιο και δήλωσε έτοιμος να εργαστεί για το ΠΑΣΟΚ με το οποίο φαίνεται ότι τώρα δεν έχει προβλημα.

Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα ,αλλά δεν είναι.

Πρώτα για το κ.Βενιζέλο, οποίος δείχνει ότι εξακολουθεί να λειτουργεί όπως όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα που μας έφερε σ΄ αυτό το χάλι: το δόγμα είναι ένα.”Να μαζέψουμε τα ψηφουλάκια και μετά βλέπουμε”. Και δεν βλέπουμε βέβαια προκοπή. Τώρα πόσους ψήφους πιστεύει ότι θα μαζέψει με υποψήφιο τον κ.Μάταντζι μόνο εκείνος το γνωρίζει και όσοι τον …παραμύθιασαν.Το θέμα είναι αν έχει υπολογίσει πόσους ακόμη θα χάσει.

Όσο για το κ.Μάταντζι;............. 
Αν θυμόμαστε καλά όταν αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ,μεταξύ άλλων είχε πει ότι επί ΠΑΣΟΚ κάποιοι δημιουργούσαν εχθρούς -εννοούσε τους Τούρκους- για να αγοράζουν όπλα που δεν χρειαζόμαστε. Βαρειές κουβέντες και γι΄ αυτό έχουμε δύο επισημάνσεις:

1.Ο κ.Βενιζέλος υπήρξε ΥΕΘΑ ο οποίος μάλιστα έβαλε υπογραφή για δύο υποβρύχια. Συγκαταλέγει ο κ.Μάταντζι και αυτόν στο ΠΑΣΟΚ που έψαχνε για εχθρούς μόνο και μόνο για να αγοράσει όπλα;

2.Μια και επισκέπτεται συχνά τη Τουρκία,και συναντά ακόμη και τους κ.Ερντογάν και Γκιουλ,ο κ.Μάταντζι δεν τους ζητά να τον ενημερώσουν για το εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ της Άγκυρας; Για να δούμε ποιος εξοπλίζεται και κυρίως γιατί… 

Αυτά για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Το τελικό λόγο βέβαια θα τον έχουν οι ψηφοφόροι οι οποίοι έχουν βαρεθεί -νομίζουμε- τη κοροϊδία.

Και όταν λέμε ψηφοφόροι δεν εννοούμε μόνο της Ξάνθης.Δεν αναφερόμαστε τόσο στον κ.Μάταντζι αλλά στο κ.Βενιζέλο. Ας ρωτήσει τι έχει πάθει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη στον Πειραιά με την επιλογή της κας.Ρεπούση και ίσως να καταλάβει ότι οι Έλληνες πολίτες ανεξάρτητα ποιο κόμμα θα ψηφίσουν σε ορισμένα θέματα έχουν -σε αντίθεση με τους πολιτικούς- κόκκινες γραμμές. Κι αν δεν “τιμωρηθεί” το ΠΑΣΟΚ, στη Ξάνθη θα τιμωρηθεί αλλού στην Επικράτεια ,όπου οι πολίτες ψηφοφόροι που διαβάζουν και ενημερώνονται δεν είναι διόλου ευχαριστημένοι με όσα τα κόμματά μας ανέχονται να γίνονται στη Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου