Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ"!!!

του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Τελευταία γίνεται μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα από ληξιπρόθεσμα χρέη (προς ΔΟΥ) με ρυθμίσεις για οφειλές έως 10 χιλ.ευρώ. Τα ποσά που είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν (ασχέτως του  μεγάλου αριθμού των μικροοφειλετών) είναι ασήμαντα μπροστά σ' αυτά που θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν αν δινόταν η ευκαιρία σε όλους τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, που τελείως αυθαίρετα και ύποπτα (αντισυνταγματικό?) εξαιρέθηκαν με παρέμβαση της Τρόικα (μείωση των δόσεων από 60 σε 24 και πλαφόν ρυθμιζόμενων οφειλών έως 10 χιλ. ευρώ!) στον υπουργό οικονομικών τον Φεβρουάριο του 2012 (βλ. Ευάγγελος Βενιζέλος !).

Σε αυτή την οικονομική δυσπραγία επιβάλλεται να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης σε οφειλέτες μερικών δεκάδων έως εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (όχι εκατομμυρίων) για να συγκεντρωθούν χρήματα με εφικτούς όρους ρύθμισης και για να απεγκλωβιστούν χιλιάδες επαγγελματίες που οδηγούνται έτσι στο κλείσιμο της επιχείρησής τους με "θανατηφόρα" αύξηση της ανεργίας. Θέλουν να μαζέψουν λεφτά ή μας κοροϊδεύουν;

....Και Προς Θεού όχι τοκογλυφικές ρυθμίσεις (ο νόμος "Παπακωνσταντίνου" ανεβάζει έως 72% την τοκοφορία...) αλλά, σε ανθρώπινα πλαίσια, με μικρή μείωση του κεφαλαίου και βεβαίως μηδενισμό των τόκων παρελθόντος και μέλλοντος καθότι εγκλωβισμένοι επαγγελματίες, κυρίως από επιβολές υπέρογκων προστίμων της ΔΟΥ (η οποία διαθέτει Βιομηχανία παραγωγής προστίμων), βρίσκονται  στην πλειονότητά τους άδικα χρεωμένοι με τεράστια ληξιπρόθεσμα χρέη, ακόμη και για ζημιογόνες δραστηριότητές τους! 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου