Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Άνω-Κάτω η Νέα Δημοκρατία στην Δράμα !

του Παναγιώτη Γεωργιάδη

"Άνω - Κάτω Παρτάλι".. Όχι δεν είναι η νέα τηλεοπτική σειρά που διαφημίζεται σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας, είναι το κλίμα που επικρατεί στην τοπική Νέα Δημοκρατία στην Δράμα με αφορμή την ανάδειξη υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη με την παράταξη "Περιφερειακή Αναγέννηση" που στηρίζεται από την Ν.Δ. .

Όλα ξεκίνησαν όταν στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι του TVΔ ο βουλευτής Δράμας του κόμματος Δημήτρης Κυριαζίδης και στην εκπομπή "Ανησυχίες Πολιτών" δήλωσε ότι έχει επιλεγεί ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, κατονομάζοντας κ. Α. Πατακάκη, από τα κεντρικά του κόμματος, χωρίς όμως η επίσημη Ν. Δ. ακόμα και σήμερα να έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. Ο καθ' ύλην αρμόδιος και επικεφαλής της "Περιφερειακής Αναγέννησης", Γιώργος Παυλίδης, φαίνεται να τηρεί αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή καθώς σε χθεσινή του εκπομπή στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη δήλωση του βουλευτή Δράμας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κ. Παυλίδης είναι ξεκάθαρο ότι βρέθηκε σε πολύ άβολη θέση από τις δηλώσεις του κ. Κυριαζίδη διότι φαίνεται ως σαν να μην έχει ο ίδιος του, ως επικεφαλής, κανέναν ουσιαστικό λόγο και ρόλο στην ίδια του την παράταξη.
Το ρεπορτάζ μας, πάλι, αναφέρει ότι το κόμμα της Ν.Δ. κατανοώντας ότι ο βουλευτής τα έκανε"μπάχαλο" στην περιοχή του προχωρά, σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, σε δημοσκόπηση μεταξύ των ονομάτων των κυρίων Α. Πατακάκη, Π. Μωϋσίδη και Λ. Καλλινικίδη προκειμένου να λύσει την δύσκολη αυτή πολιτική εξίσωση στην περιφερειακή ενότητα της Δράμας.
Κι όλα αυτά με μια τοπική ΝΟΔΕ η οποία ακόμα δεν έχει συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει τι στάση θα τηρήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανεξάρτητα από την οδηγία από τα κεντρικά να μην δοθούν στηρίξεις και χρίσματα σε υποψήφιους Δημάρχους, και ποιοι θα είναι οι "άξιοι" που το κόμμα θα "ευλογήσει" στην τοπική κοινωνία. Το μόνο παράδοξο σε όλα όσα συμβαίνουν στο κυβερνών κόμμα σε τοπικό επίπεδο είναι πλέον ότι τα "επίσημα" όργανα του κόμματος δεν συνεδριάζουν για να αποφασίσουν "στηρίξεις", "χρίσματα", "ευλογίες" ή όπως αλλιώς τα βαπτίζουν σήμερα τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζονται ο βουλευτής κι ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ να "ευλογούν" υποψηφίους με τη δικαιολογία ότι "αυτοί μόνον υπέβαλλαν επίσημη αίτηση στήριξης από το κόμμα στα κεντρικά". Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που η Ν.Δ. λέγει ότι δεν θα δώσει στηρίξεις ή χρίσματα σε δημάρχους και δεν έχουν ανοίξει κεντρικά τέτοιες διαδικασίες οι τοπικοί "άρχοντες" του κόμματος χρησιμοποιούν ένα επιχείρημα που μάλλον γελοιοποιεί το κυβερνών κόμμα παρά το ενισχύει.

Οι τρεις υποψήφιοι:
Λευτέρης Καλλινικίδης
Παναγιώτης Μωϋσίδης


Αργύρης Πατακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου