Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Οι αυξήσεις «Φωτιά» που αποφεύχθηκαν…στο Δήμο Δράμας

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη

   Πολύς λόγος και πολύ φασαρία για το «τίποτε».. έτσι, μοναχά για να έχουμε να λέμε και να δείχνουμε ότι κάνουμε «αντιπολίτευση» για να υπάρχουμε πολιτικά. Αναφέρομαι, φυσικά, στις ανακοινώσεις που εκδώσανε οι αντιπολιτεύσεις του Δήμου της Δράμας για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών στην καθαριότητα κατά «55%» και η οποία ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2015. Για την αλήθεια του πράγματος η πραγματική επιβάρυνση, αυτό το «55%» δηλαδή, σε κάθε νοικοκυριό ανέρχεται σε 3 ευρώ ανά 100 τ.μ. οικίας, σε 1,5 ευρώ ανά 50τ.μ. και ούτω καθ’ εξής. Και τούτο προήλθε από μια λύση, μεταφορά των απορριμμάτων στις Σέρρες λόγω του κλεισίματος της χωματερής στους Ταξιάρχες (Σίψα), που κρίθηκε ως η λιγότερη κοστοβόρα και πιο «ανώδυνη» για τον δραμινό πολίτη.

   Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα προϋπήρχε από δεκαπενταετίας και πλέον δίχως καμία δημοτική αρχή, συμπεριλαμβανομένης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα, να επιθυμεί να το επιλύσει υπό τον κίνδυνο βαρύτατων ευρωπαϊκών προστίμων. Από την άλλη αν είχε επιλεγεί η λύση της «τοπικής διαχείρισης» του προβλήματος αυτό θα ανέβαζε το πραγματικό κόστος για κάθε δραμινό νοικοκυριό σε δυσθεώρητα και εξωπραγματικά ύψη, σε κόστος που θα ξεπερνούσε ενδεχόμενα και τα 300 ευρώ ανά οικογένεια το μήνα. Και τούτο, διότι όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και κυρίως η τελευταία  απέφευγαν συστηματικά να κοιτάξουν το πρόβλημα κατάματα μετακυλώντάς το, κατά τη γνώμη τους, στους «επόμενους» αλλά στην πραγματικότητα στις πλάτες των ίδιων των πολιτών.

   Έτσι, μάλλον όσοι σήμερα φωνασκούν και διαμαρτύρονται για την λύση που δόθηκε σε ένα σημαντικό πρόβλημα, όπως τα απορρίμματα και το οριστικό κλείσιμο της χωματερής των Ταξιαρχών στη Δράμα, είτε δεν λένε την πραγματική αλήθεια στους πολίτες, είτε ακόμα χειρότερα ασκούν επιπόλαια και ανέξοδη αντιπολίτευση σε ένα θέμα για το οποίο οι ευθύνες τους είναι τεράστιες.


   Η σημερινή, λοιπόν, δημοτική αρχή με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών, απεφάσισε με το λιγότερο δυνατόν κόστος να επιλύσει ένα σοβαρό πρόβλημα της Δράμας μια και καλή, αθόρυβα και αγόγγυστα. Γιατί η πολιτική και οι πολίτες θέλουν λύσεις στα προβλήματα και όχι ανέξοδη δημαγωγία εκεί που «αυτοί που φωνάζουν» έχουν αποδείξει περίτρανα τι έπραξαν και τι δεν κάνανε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου